De echte reden dat bloggen werkt

,

Een blog begint vaak met een klein idee. Een gedachtekronkel. Als je denkt dat anderen jouw gedachtenkronkels niet kunnen volgen heb je het mis. Vaak is het verrassend herkenbaar voor anderen en ze zijn je dankbaar als jij het opschrijft. Blog wanneer je zo’n sprankje voelt. En doe het alsjeblieft niet omdat het moet.

De eerste jaren vlogen mijn blogthema’s alle kanten op. Voordat ik er in 2018 mee begon had ik weliswaar twintig jaar schrijfervaring, maar alleen voor werkgevers en klanten. Ik schreef over schrijven, mijn persoonlijke ervaringen met klantgerichtheid, vakantiegevoel, lanterfanten, mijn Chinees-Indonesische opa & oma, ik verkende mijn eigen geest. Ik plaatste alles op de site van mijn Schrijfpraktijk. Misschien was het schrijven van deze blogs een vorm van puin ruimen, want al schrijvende ontstond er ruimte. En daarin werd Schrijven met Aandacht geboren.

De echte reden dat bloggen werkt

Blogs schrijven is een waanzinnig goede oefening om je toon en visie op je vak te ontdekken. Om die reden vind ik het onmisbaar voor je marketing en communicatie. Je bent het aan jezelf, je bedrijf en klanten verplicht. Dat je van bloggen zichtbaarder word vind ik mooi meegenomen, maar zou nooit een doel op zich moeten zijn. Dan verlies je de lol erin. Bovendien voelen we dat als lezers haarfijn aan.

Een blog begint vaak met een sprankje, een klein idee. En de inspiratie ligt (soms letterlijk) op straat. Wat wakkert een vuurtje in je aan? Waar wind jij je over op? Waar raak jij enthousiast van? Ga je gedachtekronkel na en je hebt je idee te pakken. En dan is het leuk om te schrijven.

Als het idee klopt, krijgt het snel vleugels

Hier zie je hoe een blog vanuit 1 alinea tot stand komt. Bij 23 seconden zie je de eerste alinea zakken. Dat was het moment waarop het blogidee een leeswaardig stuk begon te worden. Een blog schrijven in 38 seconden? Zo snel gaat het in het echt helaas niet, maar het stuk stond er in 2 uurtjes. Later heb ik het vanwege voortschrijdende inzichten weer herschreven en hield je dit stuk over dat jij nu leest.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.