Doe mee met deze Mini Schrijfwedstrijd! (En wat heeft dit te maken met pindakaas?)

,
illustratie: pot pindakaas tegen blauwe achtergrond

Ik wil weer eens gewoon ouderwets degelijke pindakaas. Sticky en voedzaam. Voor op de boterham. En als niemand kijkt een flinke lepel à la Meet Joe Black. Maar het schap met potten pindakaas is reusachtig. Een muur van keuzes.

Je hebt:

light
crunchy
met stukjes
met karamel
of banaan
100% biologisch
dark roasted
extra smeuïg
fijn
extra fijn
extra grof

Er staat nog net geen holistische pindakaas tussen, maar dat kan nooit lang meer duren.

Ik ben de zoveelste coach.

Geen light. Ook niet 100% biologisch of extra grof.

Maar hopelijk wel sticky en voedzaam. Want ik wil je ouderwets goed en klantgericht leren schrijven. Zodat je de vele schrijftechnieken niet krampachtig hoeft toe te passen en gaat vertrouwen op je eigen opmerkzaamheid. Zodat je met plezier lekker gaat schrijven.

De vraag is alleen:

Val ik daarmee wel voldoende op in het schrijfcoachschap?

Misschien moet ik mezelf geen schrijfcoach meer noemen. Hoe dan wel?

5 leuke LinkedInners gaven mij eerder al de nodige inspiratie:

 • Spirituele woordgids
 • Penvriend(in)
 • Schrijfgoeroe
 • Tekstadviseur
 • Schriftelijk souffleur

Er moeten nog vele briljante ideeën zitten in de hoofden van mijn lezers en connecties. Ik ben erg benieuwd. Weet je wat? Ik maak er een Mini Schrijfwedstrijd van. Zet jouw idee in een reactie onder dit blog.

Aanvulling na de eerste inzendingen:

Let op, ik zoek een alternatief voor schrijfcoach, niet voor tekstschrijver.

Op maandag 4 juli 2022 kies ik de top 3.

Je maakt kans op een half uur videobellen (over schrijven of een van je teksten) + een eervolle vermelding in een nieuw blog en op LinkedIn + voor nummer 1: een pot pindakaas naar keuze.

Ik selecteer op originaliteit, onderscheidend vermogen, humor en bruikbaarheid

 

24 antwoorden
 1. Karolina
  Karolina zegt:

  ik vul je pijn Sabine, eerst een vraag: gaat het meer over een verhaal opschrijven – zodat het makes sense en vlot leest of gaat het over technisch schrijven – zo’n redactionele coaching?

  Beantwoorden
  • Sabine Schippers
   Sabine Schippers zegt:

   The whole package, Karolina. Want goed schrijven gaat over zinsbouw, woordkeuze, tekstritme, opbouw van een tekst, insteek, boodschap, doel, klantgerichtheid en persoonlijke stijl. Hoe beter je alles in de vingers hebt, hoe makkelijker en leuker het wordt om te schrijven. Maar mijn aanpak is niet dat je wat schrijftechnieken en regels voor opbouw leert. Ik wil je juist leren hoe je steeds beter aanvoelt wat je tekst nodig heeft. Hoe je uiteindelijk ook de kleinste knelpunten herkent en oplost. Dus mijn ideale coachklant, als je dat ook wilt weten, is: gemotiveerd en nieuwsgierig om meer en meer te leren en te blijven oefenen. Ik ben er na 25 jaar ook nog steeds niet op uitgekeken.
   Geeft dit antwoord op je vraag? 😉

   Beantwoorden
   • Karolina
    Karolina zegt:

    ja, helder… ik zie het zo voor me… alleen dat ene woord, haha

    als ik het zo hoor is je klant archetype een hero of modern atleet – hero’s hebben sidekicks of meesters of leraars… ze hebben ook natuurlijk avonturen, draken te verslaan, damsels in distress te redden

    je woord kan hulp suggereren of tegenstelling tot bieden

    tekstsidekick
    jouw master in tekst (als in master in arms)
    jouw geheime wapen om elke tekstdraak te verslaan

    oh wacht dit zijn meer woorden

    Beantwoorden
  • Sabine Schippers
   Sabine Schippers zegt:

   Die heb ik dan misschien wel eens voorbij zien komen, Linda. Bedankt voor je inzending! Hij komt erbij op de inmiddels als aardige lijst met mogelijkheden. Maar ik ga je uitdagen, want ik zoek geen alternatief voor tekstschrijver, maar voor schrijfcoach. Waag je nog een poging?

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *