Mini Schrijfwedstrijd: en de winnaars zijn….

De Mini Schrijfwedstrijd van vorige week leverde heel wat inzendingen op. Ik vroeg om een tekst van 1 woord: een goed alternatief voor schrijfcoach, omdat er al zoveel coaches zijn. De top 3 is nu bekend. En de pot pindakaas gaat naar…

Allereerst, mijn complimenten voor de creativiteit

Veel inzendingen waren lekker out of the box:

schrijfbuddy, schriftelijke souffleur, spirituele woordgids, schrijfsherpa, schrijfkompas, teksttrainer, letterloods, schrijfloods, schrijfkundige, schrijftrainer, schrijfbegeleider, tekstadviseur, schrijfgids, schrijfjuf, schrijfadviseur, enigma, medium, orakel, master in tekst, jouw geheime wapen om elke tekstdraak te verslaan*, Gandalf, Alfred

*zou een geweldige tagline zijn, maar dan moet ik een compleet nieuwe branding.

Er waren ook inzendingen die vooral een alternatief zijn voor tekstschrijver. Of zelfs dichter, wat ik alleen begin december ben.

penvriend(in), scribent, schrijfgoeroe, humoristisch taalwonder, woordendokter, WoordSchippers, woordenaar, woordkunstenares, schrijf-ster, tekstkunstenaar, duurzaamschrijven, woorddanser, woordgids, wordguide, toetsentijger

Al met al een succesvolle brainstorm, mensen. Bedankt!

De top 3 winnaars zijn:

 1. Schrijfmeester – Samyra Dekkers
 2. Yoda – Ruben Beijl
 3. Tekstsidekick – Karolina van Schrojenstein Lantman-Orlinska

Gefeliciteerd!

Alle drie hebben zij een online schrijfcoachsessie gewonnen. Samyra wint als nummer 1 ook nog een pot pindakaas naar keuze. Ze is er dolblij mee. Haar favoriet? AH bio, 100% Pindakaas, niets anders dan pinda’s.

Dat zet me aan het denken over een tagline. Leer 100% goed schrijven—zonder poespas. Zoiets? Nee, ik maak hier geen vervolg-schrijfwedstrijd van (al zijn suggesties zeer welkom in de reacties). Jij kunt als professional beter voor jezelf nadenken over een goede tagline. Kan leuke verrassingen opleveren, zeg ik je. Je leest het in mijn e-boekje over de verborgen kracht van een tagline.

Wat kan jij leren van de schrijfmeester (she/her)?

Heel wat. Maar we beginnen waar jij bent. En gaan daarheen, waar jij naartoe wilt. Wat je onderweg geheid tegenkomt gaat over:

 • woordkeuze
 • zinsbouw
 • tekstritme
 • structuur
 • insteek
 • interpunctie
 • kernboodschap
 • doel
 • klantgerichtheid
 • lezersvragen
 • persoonlijke stijl

En wat verder ter tafel komt. Zoals uitstelgedrag, te veel inspiratie, te weinig inspiratie, bedriegerssyndroom, je ego, ongeduld…

Hoe beter je alles in de vingers krijgt en herkent, hoe makkelijker en leuker het wordt om te schrijven. En wat hebben je zintuigen daarmee te maken?

Tijdens het schrijven kun je 1001 dingen opmerken.

Zelfs na 25 jaar ervaar ik elke tekst als een leuke, nieuwe puzzel. En die los ik graag op. Wat mist hier nog? Waar past dat stukje het best? Hoort dit er soms gewoon niet in? Ik raak er maar niet op uitgekeken, ben al 3 keer opnieuw verliefd geworden op mijn vak. En ik vind het heerlijk om het jou ook te leren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *