5 Donald Duck stripfiguren, 5 levenslessen — een blog van zoon Huub (12)

Dit keer deel ik een blog van zoon II: Huub (12).

Hij kreeg er op school slechts een 7 voor. En dat ondanks zijn scherpe analyse van de ogenschijnlijk eend-imensionale figuren. (Die moest even.)

De enigen die het stuk nog hebben gelezen zijn pap, mam en zijn docent. Zonde dat het geen groot podium krijgt.

Vandaar.
Komt ie.

///

Ken je Donald Duck? Ja? Maar wist je ook hoeveel je van hem en zijn vrienden kan leren?

Goofy – Je hoeft niet perfect te zijn om aardig te zijn

 Goofy is nogal slungelig (en niet zo slim), maar hij heeft gewoon vrienden hoor. Je kan zelfs van hem leren, hij heeft namelijk een eigen pagina in de Donald Duck waar hij les geeft.

Donald – Als je op een positieve manier naar het leven kijkt, lijkt het of je meer geluk hebt

Donald, hij heeft heel veel pech, maar weet je waardoor het lijkt of hij echt nooit geluk heeft? Omdat hij meestal negatief naar het leven kijkt. Er gaan vaak dingen mis. Hij struikelt of verliest de loterij. Maar er gebeuren ook goeie dingen zoals, hij gaat op avontuur met zijn oom en onderweg komt hij allemaal mooie dingen tegen.

Mickey – Als je iets goeds doet voor een ander word je vrolijk

Mickey helpt zo vaak mensen door bijvoorbeeld een zaak op te lossen, en altijd daarna is hij vrolijk, of opgelucht. Dat komt omdat hij iemand heeft geholpen, want meestal als je iemand helpt voel je je daarna blij.

Katrien – Je moet je houden aan wat je zelf zegt

Katrien is meestal wel aardig, maar soms… Ik las laatst een verhaaltje waar Katrien zei: “We moeten een keer eerlijk tegen elkaar zeggen wat je stom vindt aan de ander.” Katrien zei over Donald heel veel dingen zoals: “Je bent opvliegend.” En toen Donald voorzichtig zei: “Misschien is dat strikje net iets te wild bij jouw shirt”, werd Katrien heel boos. En dat is wel een beetje raar. Dus houd je aan wat je zelf zegt.

Magica – Als je echt een droom hebt, moet je doorzetten

Magica probeert al jaren het geluksdubbeltje te stelen uit het geldpakhuis, maar het lukt nooit. Maar wat we ook merken is dat ze nooit opgeeft. Elke keer als het mislukt, bedenkt ze weer iets nieuws, en komt ze daarna weer terug. Ze heeft dus heel veel doorzettingsvermogen, dat komt waarschijnlijk omdat ze echt een droom heeft.

23 antwoorden
  1. Jos
    Jos zegt:

    Nou ja, hoe kan zo’n jongen daar een 7 voor krijgen. Hij heeft een knap staaltje literaire analyse gepleegd en daar nog eens een leuk stuk over geschreven. Nee, ik snap dit niet.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *