Beroepskeuze: waarmee val je op LinkedIn lekker op? (en mijn 7 parallelle levens)

,
De woorden" Parallel leven' Daarbij een pictogram van een universum.

Word geen tekstschrijver.
Neem dat maar van me aan.

Want met tekst val je op LinkedIn niet op. Je hebt ook beeld nodig.

Maar wat laat je als tekstschrijver bij je posts zien?

Let op. Ik probeer wat.

Sabine zet een (be)schermbril op.
Ze hakt grof een tekst uit.
Ze veegt het zweet van haar voorhoofd.
Ze bekijkt haar werk van een afstand.
Ze draait staart en kop toch om.
Ze beitelt, slijpt en schaaft.
Tot slot poetst ze het werk op.

Dat ziet er dan zo uit:

9 foto's van mij terwijl ik aan het schrijven ben. Onder meer: ik zet mijn bril op, heb mijn tong uit mijn mond, tuur, kijk moeilijk, houdt mijn haar omhoog, ik maak een vuist van overwinning.

Ik heb wel eens een filmpje gemaakt van een blog in wording. Ook dat is nou niet bepaald spannend om naar te kijken.

Als jij slim bent, kies je dus een vak dat goed beeld oplevert

Cor de Koning is verpleegkundige en hij zingt voor patiënten op de intensive care.

Joke Schut is fotograaf en ze deelt beeldende verhalen, over een plassie water bijvoorbeeld. Of over de rafelrandjes van Amsterdam.

Joël Kruisselbrink is bewegingsagoog. Hij laat ouderen bewegen met alledaagse materialen en daar maakt hij video’s van. Ze spelen bellenblaasbadminton, airhockey met een tissuedoos of Angry Birds met een katapult aan de rollator. Kijk maar eens. Verslavend, hè?

Voor mij is het te laat: mijn pen & ik zijn een gegeven

Al sinds ik me op mijn 18e inschreef voor hbo tekstschrijven.

Ik probeerde wel een keer iets anders. Na baan drie volgde ik een opleiding tot sportmasseur en gaf ik een tijd sportles op het Java-eiland in Amsterdam. Maar ik krijg liever massages en sportlessen dan dat ik ze geef. Dus ik keerde terug naar mijn pen.

Vierde baan.
Zwanger. Ontslag.

Vijfde baan.
Zwanger. Ontslag.

Ik begin voor mezelf.

Na 7 jaar plezierig freelancen merk ik: er moet iets veranderen. Dat begint bij de kapper.

“Kun je me een korte bob geven?”

Peggy bekijkt mijn lange haar en ze zet de schaar erin.

Ik knip de dode punten uit mijn toko, ik zet er een kleurtje in en mijn pen en ik voeren een paar stevige gesprekken. Onze relatie is nu, 6 jaar verder, beter dan ooit. Maar bij vlagen fantaseer ik over mijn 7 parallelle levens.

Dansen
Acteren
Grimeren
Kalligraferen
Tennisles geven
Decors ontwerpen
Japanse meubels maken

Ik werk in mijn atelier. Daar maak ik tafels en ladekastjes volgens de Sashimono-techniek.

Zie je het voor je?

Een slow motion-opname van dwarrelend houtschaafsel. Een timelapse van een box in wording. Een close-up van een houtverbinding. Een 360 graden foto een kastje met subtiele optische illusies.

En daar schrijf ik onvergetelijke stukjes bij.
Want schrijven, dat kan ik in elk universum.

8 antwoorden
 1. Gaël van Heijst
  Gaël van Heijst zegt:

  Wát een tof artikel én een ‘feest’ van herkenning. Benieuwd of we ooit tóch jouw Japanse tafeltjes en stoeltjes kunnen kopen!

  Heerlijk die parallelle levens. Benieuwd naar die van de rest! Ok. Go.

  Horeca
  Tuinarchitect
  Docent Engels
  Events organiseren
  Autonoom kunstenaar
  User Experience Designer
  (Helemaal in LinkedIn scan-lengte! Wel zo fijn)

  Beantwoorden
  • Sabine Schippers
   Sabine Schippers zegt:

   Wat tof dat je jouw verlanglijst deelt, Gaël. En zelfs in ook zo’n mooi trapje 🙂 Ja, de Japanse tafeltjes, dat blijft een parallel leven want al die leuke Japanse kunstvormen vragen grote toewijding. En mijn potje toewijding gaat bijna volledig op aan schrijven.

   Beantwoorden
 2. Joke
  Joke zegt:

  Sabine wat een toffe tekst, en dat ik zo maar genoemd word, wat een eer!

  Over dat beeld: denk in metaforen. Of ga op een creatieve manier aan de slag. Ik zie wel dingen voor me met allemaal langzame dingen: espresso, slakken, lange sluitertijd dingen (technisch fotografisch iets maar heeft met tijd te maken), stoofpotje, etc etc. Slow copy slow images

  Beantwoorden
  • Sabine Schippers
   Sabine Schippers zegt:

   Dat zou inderdaad wel kunnen, maar niet al mijn posts gaan over slow. Of zeg je: wissel het af? Ik ben ook erg blij met de afbeeldingen die ik tegenwoordig kan maken met mijn huisstijlkleuren en funky lettertype.

   Beantwoorden
   • Joke
    Joke zegt:

    ja je kunt zeker afwisselen. En als je in je beelden de kleuren van je huisstijl terug laat komen wordt het toch een geheel. Je kunt ook nog illustraties in foto’s toevoegen! (huybrecht heeft jouw illustraties gemaakt toch?)

    Toevallig ben ik net een blog aan het maken over een content-kallender voor beeld. Dus als je je thema’s weet waar je over schrijft dan kun je ook beeld op voorhand gaan maken. stay tuned, en als je wilt sparren mail/app/bell maar!

    Beantwoorden
    • Sabine Schippers
     Sabine Schippers zegt:

     Ik kijk uit naar je blog, Joke! Ja, Huibrecht heeft de headerillustratie gemaakt + kleurenpalet en lettertype voor me uitgezocht. De beelden bij mijn blogs maak ik met die elementen zelf. Het leukste aan zelf doen is dat ik voor een wisselwerking met de tekst kan zorgen. Ik kan die beelden niet op voorhand maken, het schrijven van een blog en het maken van zo’n beeld voeden elkaar, als je begrijpt wat ik bedoel.

     Beantwoorden

Plaats een Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *