Wie ben ik als professional? Wat zijn mijn unieke talenten? Wat heeft mijn opdrachtgever, klant of werkgever daaraan? Hoe ‘verkoop’ ik mezelf ? Vragen die we allemaal kennen. En waarop je echt de antwoorden wel weet als je de vragen maar anders stelt en jij er even goed voor gaat zitten.

In dit uurtje vuur ik gerichte vragen op je af over jouw kracht als professional. Hierna kun jij het goed onder woorden brengen in een sollicitatie, bij een klant, op je website, op LinkedIn.

Ik stel vragen als:

  • Met welk probleem kan jij wie helpen?
  • Wat is je belangrijkste vaardigheid als prof?
  • Wat breng jij anderen?
  • Hoe blijf jij zelf geboeid, wat is onmisbaar voor je?
  • Wat is typisch jou dat ook in je werk tot uiting komt?

Maar ik stel vooral specifieke vragen, die zich alleen aandienen in het gesprek met jou.

Aandacht voor jouw woorden

Je zult het een leuk gesprek vinden. Jij kunt vrijuit denken en vertellen, terwijl ik in steekwoorden opschrijf wat jij zegt. Oldschool met pen op papier. Er staat dus geen laptop tussen ons in en ik heb alle aandacht voor jou en wat jij zegt.

Deze aantekeningen type ik voor je uit en ontvang je per mail. Het is heel leuk om terug te lezen wat je hebt gezegd. Want je was er wel zelf bij maar je hebt misschien de pareltjes gemist die ik je heb horen zeggen. Het mag wel, maar zelf hoef jij tijdens het gesprek dus geen aantekeningen te maken. Zo houd jij alle ruimte in je hoofd om over je antwoorden na te denken.

En dan… ga je schrijven

Wil je nog een stap verder na het vragen(v)uurtje? Slimme zet!

Met de aantekeningen ga jij dan een soepel geformuleerd geheel schrijven. Door dit te doen, orden je het verhaal. Want soms zeg je iets dat perfect aansluit op wat je eerder hebt verteld. Of je zegt iets een tweede of derde keer veel sterker. Dan kun je het eerste schrappen. Je zet bij elkaar wat bij elkaar hoort en daarmee wordt het geheel overzichtelijk.

Het belangrijkste effect? Als je gaat schrijven zie je de logica in je verhaal en krijg je het nog meer kloppend voor jezelf.

Dit hoeft geen gelikte tekst voor een klant te worden, je doet het voor jezelf. Zo word je niet gehinderd door hoe je denkt dat het zou moeten overkomen. Want geloof het of niet: een doordacht verhaal hoef je op te poetsen. Jouw woorden zeggen het dan precies.

Interessant?

We bellen eerst een keertje om kennis te maken. Dan hoor ik ook graag waar je tegenaan loopt en kijken we samen of het vragen(v)uurtje iets voor je is. Daarna beslis jij of je dit wilt.

Vragen(v)uurtje + verslag: € 125,- excl. btw.