Houd jij van je vak en je klanten? Mooi. Dan hebben we een klik.

Voor iets dat zo vanzelfsprekend zou moeten zijn, blijkt klantgerichtheid soms verdraaid lastig of ver te zoeken. Ik weet dan altijd hoe het beter kan. En in mijn werk is dat handig.

Want ik kan precies aanwijzen wat er knelt in een tekst. En jou leren hoe je dit zelf herkent en oplost. Zodat jouw teksten erin gaan als koek.

Omdat je weet wat je klanten lusten.

Omdat je jouw boodschap en visie helder overbrengt en ook op schrift klinkt zoals je bent. Omdat je teksten vrij zijn van clichés en holle taal. En rijk aan ritme en inhoud.

Anderen stellen hun klanten centraal of hebben kwaliteit hoog in het vaandel. Maar jij hebt een verhaal en vakkennis waar je klanten en sitebezoekers hebberig van worden. Hun vingers bij aflikken. Of waardoor zij acuut fan van je worden.

Maar je doet het niet alléén voor je klanten.

Klantgericht schrijven lost problemen op voordat ze ontstaan.

Wanneer je schrijft moet je duidelijk zijn en verrassen. Stellig zijn en onderzoeken. Naar binnen keren en je horizon verbreden. En luisteren. Gaat het over zoiets als je bedrijfsbrochure, dan kun je zo heel wat problemen en lezersvragen voor zijn. Dat ontlast de klantenservice. Maar ik vind het ook noodzaak in een wereld vol misverstanden. Wat jij?

Want om met anderen te communiceren moet je je overtuigingen, ego en ongeduld herkennen én opzij kunnen zetten. Ja, dit valt te leren.

En het is ook een fantastische manier om je verhaal of boodschap voor jezelf helder te krijgen.

Want je moet van alles weglaten om het goed over te brengen. En zo kom je tot de kern. Daar krijg je een opgeruimd hoofd, zelfvertrouwen en nieuwe ideeën van. Echt hoor.

Sabine Schippers, je schrijfcoach
met 25 jaar ervaring als tekstschrijver

roepnaam: Bien | woont met: Mr. Bien, zoon I en II | bouwjaar: 1974 | studeerde in 1997 af als tekstschrijver

Na het jobhoppen als copywriter, bureauredacteur, webredacteur, communicatiemedewerker werd ik in 2011 overtuigd freelance tekstschrijver.

Voor ondernemers zoals jij

Ik startte in 2021 Schrijven met Aandacht om mijn kennis en ervaring door te geven aan ondernemers zoals jij, met liefde voor hun vak en klanten.

Ik kan je leren je hoe je klantgericht en aantrekkelijk schrijft, zodat je kennis en vakmanschap uit de verf komen en jij teksten schrijft waar je trots op bent. Zo word je beter zichtbaar voor je ideale klant. En met een krachtige pen kun je veel bereiken.

Wat anderen zeggen:

Als je op zoek bent naar diepgang en echte input, dan raad ik je de e-training van Sabine zeker aan. Sabine heeft zoveel plezier in taal en schrijven. Ze overschreeuwt zichzelf nergens, maar neemt je echt mee in een gedegen opbouw. Deze training is er niet op uit om je een volgende training te laten kopen, maar brengt wat ze belooft. Je krijgt écht value for money.

Zo fijn om met een expert te werken. Sabine is een heel prettig en open schrijfSTER.

Ik wilde graag mijn schrijfstijl verbeteren, zodat ik echt mijn doelgroep zou aanspreken. Zonder ellenlange teksten en wolligheid, maar juist energiek, concreet en effectief zoals ik ben als MERK en samenwerk met mijn klanten. Sabine heeft mij met haar expertise in schrijven en coaching laten zien hoe ik die waarde kan toevoegen aan mijn schrijfstijl en mijn teksten. Door haar coachende, kritische blik heb ik daarin echt een groeislag gemaakt.

Opmerkelijk aan Sabine – haar unieke kracht –  hoe zij mij als MERK en mijn energie op papier weet uit te drukken. Dank je wel Sabine, top schrijfcoach.

De lessen in ‘Schrijf in 5 stappen je eigen webteksten’ geven veel info, maar je vliegt er doorheen omdat het leuk is geschreven. Sabine heeft ook een ontzettend fijne stem om naar te luisteren en weet daarmee in de video’s de aandacht vast te houden. Voor mij was de e-schrijftraining een fijne opfrisbeurt, vooral om de lezersvragen in mijn achterhoofd te houden bij het schrijven. Maar zij geeft je echt de moed en spirit om teksten te schrijven en gewoon te beginnen, ook als je het nog nooit hebt gedaan. Waardevol dus voor zzp’ers, maar ook zeker voor beginners, zoals iemand op een marketingafdeling die teksten moet schrijven.

Ik ben niet goed in schrijven, dacht ik. En ik zat er tegenaan te hikken om met het blogartikel aan de slag te gaan. Maar toen ik er met de stappen en het huiswerk dat Sabine me gaf goed voor ging zitten vond ik het eigenlijk hartstikke leuk om te doen! Tussenkopjes gebruiken, nieuwsgierig maken, niet in de herhaling vallen, in mijn eigen woorden samenvatten, dingen weglaten. Zo kwam er een leesbare en klantgerichte tekst uit.

Erg leuk om mijn werkverhaal te schrijven na een sessie met Sabine. Zij stelt goede vragen. Ik heb er veel aan. Ik heb nu een kloppende beschrijving van mijn expertise & aanpak. Dit helpt mij ook om beslissingen te nemen op werkgebied.

Ik kreeg goed onderbouwde feedback op mijn teksten en kijk nu nog meer door de ogen van de klant. Sabine is duidelijk ervaren en deskundig in haar vak. Eerst worstelde ik om structuur en kern te vinden in mijn teksten. Door de schrijfcoaching heb ik mijn plezier in het schrijven terug. Ik zit weer lekker in het zadel.

Sabine is mijn coach geweest toen ik aan de slag ging met het schrijven van mijn webteksten. Aanrader om met haar samen te werken! Ze heeft een mooi online programma gemaakt. Wat een onwijs goede online schrijfcursus. De woorden stroomden uit mijn pen en ik had in de eerste week al vier teksten staan.

Vooral in het begin dacht ik: oh ik kan dat niet, mijn eigen webteksten schrijven. Maar de combinatie van de e-learning en extra schrijfcoaching van Sabine gaf mij het vertrouwen en de moed om mijn teksten zelf te laten ontstaan. Ik maak het soms veel te groot.

Ik ben heel blij met de teksten die ik heb geschreven: precies het doel van licht, luchtig en concreet zonder zweverig te zijn. De e-learning heeft me ook geïnspireerd in hoe ik mijn diensten wil aanbieden, zo tof.

Sabine boort je eigen creativiteit aan, is een echte coach voor me geweest. Ze stuurt bij waar nodig, maar je behoudt zelf volledig de regie en dat geeft een heel positief gevoel. Ook hoe zij dat in e e-learning doet, haar toon en hoe zij je aanspreekt: dat moedigt aan.

Mijn grootste inzicht van de training ‘Schrijf in 5 stappen je eigen webteksten’? Niet direct perfect proberen te doen. Maar stap voor stap. Schrijven kan lastig en frustrerend zijn. Maar door de stappen die Sabine zelf in haar werk als tekstschrijver gebruikt gaat het schrijven makkelijker en sneller. Nee, geen illusies. Je gaat niet ff in een half uurtje alle teksten voor op je website schrijven, maar je gaat gestructureerd aan het werk. En dat is een hele grote winst. Alles prettig en heel toegankelijk. En omdat het een online leeromgeving is kan je het in je eigen tempo doen. Ideaal. De subtiele humor en luchtige toon maken het voor mij helemaal af!