• Lichtgroene banner met grafische illustratie van een vrouwengezicht, brede lach en groene ogen. Naast het gezicht staat een kroontjespen. En de tekst: Met een goede pen ben je meer waard voor je klanten.

Wat had ik van Peggy Olson (Mad Men) kunnen leren?

1996. Ik loop stage bij een reclamebureau met heel veel namen in de naam: Noordervliet & Winninghof / Leo Burnett.

In die 3 maanden schrijf ik een handvol teksten over de Fiat Ducato.

Ik kan natuurlijk zelf iets van mijn stage maken. Maar ik ben geen Peggy Olson in Mad Men. Zij weet wat ze wil, ze laat zich niet uit het veld slaan door afwijzing en ze vecht voor haar positie.

Ik ben een geboren doetje

2011. Het zelfstandig ondernemerschap steekt een vuurtje in mij aan. Voor het eerst in mijn werkleven wil ik vliegen. Ik kruip uit mijn schulp zonder de veiligheid van een werkgever en een manager die zegt wat ik moet doen.

Ik ben vandaag de dag nog steeds een watje. Bang van fatbikes, algoritmes en Elon Musk.

Maar mijn pen is als het veertje van Dombo

Doop mij in de inkt en ik ben dapper. Stellig. Doelgericht.

Dat komt ook omdat ik geen 23 meer ben. Zelfvertrouwen zit nu in mijn standaard-instellingen. Ik weet dat ik liever longcopy schrijf dan advertentieteksten van 5 regels. En ik ben en blijf retro tekstschrijver: ik schrijf met aandacht en oldschool human intelligence.

Ik heb heel wat geschreven en geschrapt. Maar als je denkt dat een pen daardoor slijt, heb je het mis. Die wordt alleen maar scherper.

Een goede pen is slijtvast.

Tekstschrijver voor middelgrote organisaties

Middelgrote organisaties schakelen mij in als tekstschrijver, adviseur klantgericht communiceren en voor schrijfcoaching en schrijfworkshops. Dat doe ik voor de helft van mijn tijd. In de andere helft werk ik met tekstschrijvers die willen groeien.

Schrijfcoach voor tekstschrijvers

  • Schrijfcafé (in Amsterdam) | Geef jouw eigen tekst de prioriteit en aandacht die het verdient. Inspireren en meters maken. Met de motivatie van een groep.
  • Writers Block Fix | Reken in 1,5 uur af met je writer’s block. In één online sessie zet ik je weer op de rit. Je kan weer door met je pen op scherp.
  • Pit in je pen-traject | Er zit meer in je pen dan eruit komt zolang je die kritische stem aan het roer laat. We dopen jou en je pen opnieuw in de inkt. Je pen was nog nooit zo scherp.

Profielfoto Sabine Schippers

Sabine Schippers, je schrijfexpert

noemt zichzelf: Bien
woont met: de-man-die-mij-snapt, zoon I en II
bouwjaar: 1974
studeerde tekstschrijven: diploma in 1997