• Lichtgroene banner met grafische illustratie van een vrouwengezicht, brede lach en groene ogen. Naast het gezicht staat een kroontjespen. En de tekst: Met een goede pen ben je meer waard voor je klanten.

Wat had ik van Peggy Olson (Mad Men) kunnen leren?

1996. Ik loop stage bij een reclamebureau met heel veel namen in de naam: Noordervliet & Winninghof / Leo Burnett.

In die 3 maanden schrijf ik een handvol teksten over de Fiat Ducato.

Ik kan natuurlijk zelf iets van mijn stage maken. Maar ik ben geen Peggy Olson in Mad Men. Zij weet wat ze wil, ze laat zich niet uit het veld slaan door afwijzing en ze vecht voor haar positie.

Ik ben een geboren doetje

2011. Ik begin voor mezelf.

Het zelfstandig ondernemerschap steekt een vuurtje in mij aan. Voor het eerst in mijn werkleven wil ik vliegen. Ik kruip uit mijn schulp zonder de veiligheid van een werkgever en een manager die zegt wat ik moet doen.

Ik ben vandaag de dag nog steeds een watje. Zelfs bang voor fatbikes, algoritmes en Elon Musk.

Maar mijn pen is als het veertje van Dombo

Doop mij in de inkt en ik ben dapper. Stellig. Doelgericht.

Eerlijk is eerlijk: het komt ook omdat ik geen 21 meer ben. Zelfvertrouwen zit nu in mijn standaard-instellingen. Ik weet dat ik liever longcopy schrijf dan advertentieteksten van 5 regels. En ik ben en blijf retro tekstschrijver: ik schrijf met aandacht en oldschool human intelligence.

Ik heb heel wat geschreven en geschrapt. Maar als je denkt dat een pen daardoor slijt, heb je het mis. Nee, die wordt alleen maar scherper.

Een goede pen is slijtvast.

En de mijne staat tot je beschikking. Ik help met:

  • tekst en advies | voor middelgrote organisaties met een maatschappelijke component. Klanten zijn bijvoorbeeld Blijf Groep, Discovery Museum, Mindwize, een middelbare school, de Bibliotheek Zuid-Kennemerland
  • schrijfcoaching | voor zzp’ers die doel, doelgroep en profilering scherp willen krijgen. Ik boor de Peggy Olson in jou aan: je lef en je creativiteit. En daarna schrijf je zelf.

Sabine Schippers, je schrijfexpert

noemt zichzelf: Bien
woont met: de-man-die-mij-snapt, zoon I en II
bouwjaar: 1974
studeerde tekstschrijven: diploma in 1997