Wat je over schrijven hebt geleerd is net als de schoolslag. Wat je leerde is niet verdrinken, maar met zwemmen heeft het niets te maken. Stokbrood, pizza en kikkervoeten? Vergeet ze zo snel mogelijk als je goed wilt leren zwemmen.

Jij hebt ook leren schrijven met kikkervoeten.

Werp ze af.

En stop met zinnen produceren die klinken alsof ze thuishoren in je eindscriptie.

Als je zo blijft schrijven houd je je hoofd boven water, maar het levert geen soepele teksten op.

Want heb je ooit geleerd hoe jij je in je klant verplaatst?
Wat lezers van je willen?
En wat niet.
Hoe je iets wat complex is toch begrijpelijk maakt?
Hoe je makkelijk en met effect schrijft?

Met de juiste aanwijzingen en technieken leer je klantgericht en aantrekkelijk schrijven. Ambachtelijk goed zelfs.

Al na een paar uur schrijfcoaching schrijf je klantgerichter. En met meer plezier en effect.

Schrijf kickoff-uurtje

€ 95 excl. btw

In een online sessie van 1 uur laat ik je door de ogen van je klant kijken.

Kies je focus, bijvoorbeeld:

  • Hoe bouw ik mijn homepage op?
  • Wat schrijf ik op de Over Mij-pagina?
  • Waarover moet ik bloggen?

We maken een opzet of schets, gaan flink brainstormen of ik interview je en neem het gesprek voor je op.

Hierna weet je wat je moet schrijven en kan je van start.

Schrijf-fit intro

€ 275 excl. btw

Zet de eerste stappen om schrijf-fit te worden.

En oefen met de belangrijkste schrijftechnieken. We spreken 3 keer een uur af in de vorm van feedback op je tekst, huiswerk of een online sessie. Tussendoor ga jij oefenen, bijvoorbeeld met:

  • Een van je webteksten
  • Een blogartikel
  • Je nieuwsbrief

Hierna weet jij wat jouw aandachtspunten zijn en hoe je jezelf verder verbetert.

Half uurtje videobellen

€ 0,00

Wie ben jij? Wie is Sabine?

  • Waar loop je tegen aan in het schrijven?
  • Waar schrijf je over?
  • En wat zou jij willen leren?

We gaan er alvast kort op in.

Hierna weet jij wat je te doen staat en of je bij mij beter wilt leren schrijven.

Ik heb geen agenda-tool waarin je een afspraak kunt inplannen. Je kunt mij gewoon bellen of mailen. Ik hoor heel graag van je.

“Eerst worstelde ik om structuur en kern te vinden in mijn teksten. Door de schrijfcoaching heb ik weer plezier in het schrijven.” Isa

Leer eerst gewoonweg goed schrijven. Voordat je je stort op zaken als seo, neuromarketing en beïnvloedingstechnieken.

Dat is verdieping. En verleidelijk. En voegt wel degelijk iets toe. Maar veel mensen draaien het om. Ondertussen overdonderen zij hun lezers nog steeds met grote lappen tekst, lastige zinnen en moeilijke woorden. En ze slingeren hun lezers alle kanten op.

Veel spetters, weinig stuwing.

Niet doen.

Ik begrijp het wel. Met beïnvloedingstechnieken kun je veel bereiken. En het is momenteel hot, dus je denkt al snel: dat moet ik ook.

Maar onderscheid je nou eerst en vooral met knappe, eerlijke en ambachtelijke goede teksten.

Zorg dat jij weet hoe je duidelijk en bondig schrijft.

Bespaar jouw lezers teksten waar zij zich doorheen moeten werken. Houd jij zelf ook niet van. Je veegt zulke teksten toch meestal meteen in de papierpak of van je scherm?

Geef jouw lezers daarom witregels, hapklare alinea’s. En makkelijke woorden. Dat zijn woorden die we zo vaak hebben gelezen dat we die als plaatje herkennen en dus direct snappen. Gewone woorden.

En maak je lezers blij met een lekker ritme. Zinnen met afwisseling in lengte, gevoel en klank. En geef ze minimaal, minimaal duidelijkheid. Navigeer ze goed door je verhaal heen.

Uitstelgedrag, twijfel, gebrek aan ideeën, teveel ideeën, staren naar een leeg vel. Dit kom je ook tegen bij schrijven. Hoe doorbreek je impasses? Ik ken ze allemaal en help je er doorheen, zodat jij de grote genoegens van schrijven ontdekt. Het wauw dat komt na de pijn van het schrappen. Het plezier van een briljante zin. De vreugde als er staat wat je altijd al probeerde te zeggen.

Behoud de basis van niet verdrinken, maar werp je kikkervoeten af en leer ambachtelijk goed schrijven.

En dan oefenen, oefenen, oefenen.

Hoe beter je de techniek beheerst, hoe lekkerder je zwemt.

Heb je nog niet veel geschreven? Of vind je schrijven moeilijk? Zet dan de eerste stap.

Ja, ik doe de Schrijf-fit intro.

Nee, ik doe liever het Schrijf kickoff-uurtje.

“Ik ben niet goed in schrijven, dacht ik. En ik zat er tegenaan te hikken om met het blogartikel aan de slag te gaan. Maar toen ik er met de stappen en het huiswerk dat Sabine me gaf goed voor ging zitten vond ik het eigenlijk hartstikke leuk om te doen! Tussenkopjes gebruiken, nieuwsgierig maken, niet in de herhaling vallen, in mijn eigen woorden samenvatten, dingen weglaten. Zo kwam er een leesbare en klantgerichte tekst uit.”

Sabine boort je eigen creativiteit aan, is een echte coach voor me geweest. Ik maak het soms veel te groot. De combinatie van de e-learning en extra schrijfcoaching gaf mij het vertrouwen en de moed om mijn webteksten te laten ontstaan. Ik ben heel blij met de teksten die ik heb geschreven: precies het doel van licht, luchtig en concreet zonder zweverig te zijn.

Zo fijn om met een expert te werken. Sabine is een heel prettig en open schrijfSTER.

Ik wilde graag mijn schrijfstijl verbeteren, zodat ik echt mijn doelgroep zou aanspreken. Zonder ellenlange teksten en wolligheid, maar juist energiek, concreet en effectief zoals ik ben als MERK en samenwerk met mijn klanten. Sabine heeft mij met haar expertise in schrijven en coaching laten zien hoe ik die waarde kan toevoegen aan mijn schrijfstijl en mijn teksten. Door haar coachende, kritische blik heb ik daarin echt een groeislag gemaakt.

Opmerkelijk aan Sabine – haar unieke kracht –  hoe zij mij als MERK en mijn energie op papier weet uit te drukken. Dank je wel Sabine, top schrijfcoach.

“Sabine is duidelijk ervaren en deskundig in haar vak. Eerst worstelde ik om structuur en kern te vinden in mijn teksten. Ik kreeg goed onderbouwde feedback op mijn teksten en kijk nu nog meer door de ogen van de klant. Door de schrijfcoaching heb ik mijn plezier in het schrijven terug. Ik zit weer lekker in het zadel.