De Schrijftraining Klantgericht Schrijven is een core-training voor  ondernemers die met hun teksten gezien willen worden.

Als jij met je teksten jouw ideale klanten bereikt, dan groeit je bedrijf en het verschil dat jij daarmee kunt maken. Het werkt ook andersom. Je schrijft scherpere teksten naarmate jij groeit als persoon en als ondernemer.

Het één kan niet zonder het ander.

Want je kunt nog zoveel te bieden hebben, zolang dat niet uit je teksten blijkt, blijft het verstopt. Voor jezelf, voor je klant, voor de wereld.

In deze training leer je wat de fundamenten zijn van klantgericht en aantrekkelijk schrijven. En daar ga je flink mee oefenen, zodat je het onder de knie krijgt. Hier heb je je hele leven profijt van.

In 6 weken geven we jouw pen een paar stevige core-spieren, waarmee je krachtige en effectieve teksten schrijft.

Maken we een afspraak? Ik heb geen fancy agenda-tool.
Deze knop opent gewoon een oldschool mail aan mij.

Schrijftraining Klantgericht Schrijven

Reguliere prijs: € 1.500 excl. btw

Pilotprijs: € 1.250 excl. btw | Start pilotgroep: januari 2023

In deze 6-weekse schrijftraining leer je goed en klantgericht schrijven

 • 3 – 6 deelnemers
 • Lesvideo’s, oefeningen, opdrachten
 • Inspanning: 3 dagen per week, 1 à 2 uur per keer
 • Online groepssessies waarin je van elkaar leert
 • Persoonlijke feedback op ál je huiswerk

Je leert optimaal gebruikmaken van 3 tools die je altijd bij de hand hebt. Ze zijn het fundament, hiermee kun je altijd en overal goede teksten schrijven.

Start pilotgroep: januari 2023.

Leer in 6 weken de fundamenten van goed en aantrekkelijk schrijven.

Hierna schrijf jij met meer souplesse krachtige teksten. Hier heb jij de rest van je leven profijt van.

Sabine is duidelijk ervaren en deskundig in haar vak. Ik kreeg goed onderbouwde feedback op mijn teksten en kijk nu nog meer door de ogen van de klant.

Hoe beter je de techniek beheerst, hoe lekkerder het gaat.

Daarom deel ik mijn 25 jaar ervaring als tekstschrijver met je, maar ga jij vooral schrijven en oefenen.

 • De training zit bomvol kleine en grotere opdrachten. Maak daar voldoende tijd voor vrij. Dan haal je het meest uit deze training.
 • Je krijgt feedback op al je huiswerk, waarmee je je teksten nog verder verbetert en waar we dan nóg een keer naar kijken. Wat heb jij met de feedback gedaan? Wat heb je er voor jezelf uitgehaald? Hoe pak je het een volgende keer aan?
 • Je past wat je leert ook meteen toe in je dagelijks werk. Ook daar kijken we samen naar.

Zodat je het echt leert en al tijdens de training werkelijk gaat doen: klantgericht schrijven.

Ik wilde graag mijn schrijfstijl verbeteren, zodat ik echt mijn doelgroep zou aanspreken. Zo fijn om met een expert te werken. Sabine is een heel prettig en open schrijfSTER. Door haar coachende, kritische blik heb ik daarin echt een groeislag gemaakt.

7 veelgestelde vragen over de schrijftraining

Bespaar jouw lezers teksten waar zij zich doorheen moeten werken.

1. Wat ga ik leren?

Je leert intelligent schrijven met makkelijke woorden en zinnen. Zelfs de meest complexe gedachtekronkels krijg je daarmee helder. En we schrappen alles wat niet relevant is voor je lezer. Ja, dat doet pijn. Deal with it. Want je wilt dat je lezers niet afgeleid of verward raken door hoe je schrijft. Zodat zij zich kunnen focussen op wat je schrijft.

2. Hoe verander je een matige tekst in een klantgerichte tekst?

Dit leg ik je uit in de training. En daarna oefen je het zelf. Met tekstsoorten die je ook voor je werk schrijft: webteksten, brief, mailing, leaflet, landingspagina, LinkedIn-post.

3. Wat als ik niet toe kom aan de oefeningen?

Tsja, wil jij leren schrijven, dan moet het doen en gericht te oefenen. Bovendien werk je aan teksten die je toch al nodig hebt voor je werk. Zo maak je meteen de stap naar de praktijk.

4. Soms ga ik op *error* als ik moet schrijven. Wat dan?

Als dat gebeurt tijdens de training, hang ik de vlag uit.

Huh?

Ja, want dat hóórt bij schrijven. En als dat tijdens de training gebeurt, kan ik je tenminste helpen.

 • uitstelgedrag
 • twijfel
 • frustratie
 • onzekerheid
 • ongeduld

Of andere schrijfimpasses? Ik ken ze allemaal en help je er doorheen. Zo ontdek je de grote genoegens van schrijven. Het wauw dat komt na de pijn van het schrappen. Het plezier van een briljante zin. De vreugde als er staat wat je altijd al probeerde te zeggen.

5. Ik vind het spannend om mijn teksten te delen in de groep. Kan je mij overslaan?

Dat kan wel, maar wil je dat echt? Het is spannend, klopt. Maar schrijven is ook lef hebben. Als je je teksten eerst in de veilige groep mede-cursisten leert delen, is het daarna een stuk minder eng om je teksten in het echt te delen, met je klanten, op social media, op je website.

En het delen is bedoeld om van elkaar te leren:

 • Hoe kun je een knelpunt óók oplossen?
 • Welke woorden zeggen hetzelfde, maar geven een heel ander gevoel?
 • Wat had je nog meer kunnen schrappen?

6. Komen seo, Cialdini en microcopy ook aan bod?

SEO-schrijven, neuromarketing- en beïnvloedingstechnieken… al die zaken hebben hun nut en zijn momenteel hot. We gaan daarop in voor zover dat raakvlakken heeft met klantgericht schrijven, maar de focus in deze training ligt nadrukkelijk op jouw eigen schrijfvaardigheid. Want daar kun je altijd op terugvallen, wat ook het tekstparadepaardje van de dag is. En voor welk medium of met welk doel je ook schrijft.

Je legt dus de basis van goed schrijven. Zodat je positief opvalt tussen teksten die lezers overdonderen en alle kanten op slingeren. Veel spetters, weinig stuwing.

7. Soms voel ik dat een tekst het nog niet helemaal is, maar weet ik niet wat er dan nog aan moet gebeuren. Leer ik dat ook in de training?

Zeker! Je gaat knelpunten precies kunnen aanwijzen, beargumenteren en oplossen. Wat heerlijk trouwens, dat je het voelt. Dat is de helft van het werk. En een vaardigheid die je nog beter gaat leren inzetten bij het schrijven.

Heb je interesse of wil je vrijblijvend meer weten? Dan videobellen we even.

Vul het formulier hieronder ↓ in.

Mail me gerust en vrijblijvend

Voorinschrijving geopend: eerste groep start januari 2023.

Dat is een pilotgroep waarin je minstens zoveel leert als in de volgende groepen, maar waarin ik waarschijnlijk nog dingen aanpas terwijl de training al loopt. In ruil voor een eenmalig scherper tarief vraag ik om je feedback op alles wat je opvalt: technisch, inhoudelijk, mij. Zodat ik het nodige kan verbeteren en het krachtige kan versterken.

Wil je meedoen aan deze proefkonijngroep of heb je er vragen over? Mail mij dan nu.

Wees er snel bij, want er zijn nog maar 5* plekken vrij.

(*update augustus 2022)