• Lichtgroene banner met grafische illustratie van een vrouwengezicht, brede lach en groene ogen. Naast het gezicht staat een kroontjespen. En de tekst: Met een goede pen ben je meer waard voor je klanten.

Schrijftraining & Schrijfcoaching

Leer klantgericht en aantrekkelijk schrijven.

Een goede pen is slijtvast. Heb je er eenmaal eentje, dan schrijf je voortaan interessante post, goede webteksten, leuke artikelen, effectieve landingspagina’s, aantrekkelijke nieuwsbrieven en klantgerichte e-mails.

“Maar Sabine, voor schrijven heb je toch talent nodig?”

Wacht even. Hoe leerde jij tanden poetsen, schaatsen en je verbluffende kipsatépannetje maken? Goed schrijven kun je óók leren—zelfs als je denkt dat je alleen goed bent in je eigen vak.

Schrijfschool voor klantgerichte organisaties en ondernemers

Schrijftraining, inclusief schrijfcoaching

€ 995 excl. btw | Start bij 6 deelnemers.

In 6 weken doe je fundamentele schrijfskills op

Je leert klantgericht, aantrekkelijk en leesbaar schrijven. Heb je je hele leven profijt van.

Wat krijg je?

 • feedback op al je huiswerk en schrijfcoaching
 • Zoomsessies met de groep
 • uitgebreide checklist Soepel Schrijven
 • tips voor 5 populaire tekstsoorten
 • handige werkdocumenten

Na de training heb je geoefend met belangrijke schrijftechnieken, kun je aanpassingen onderbouwen én heb je een grote sprong gemaakt met je eigen leerdoel.

Ho maar. Mij heb je

Ik wil graag eerst meer weten

Schrijftraining (Zelfstandig)

€ 295 excl. btw | Start: wanneer jij wilt

Wat krijg je?

Je krijgt toegang tot exact dezelfde lessen en opdrachten als bij de volledige training. Je leert klantgericht en aantrekkelijk schrijven en doet fundamentele schrijfskills op.

In je eigen tempo

Alle lessen en oefeningen staan online voor je klaar. In principe duurt de training 6 weken, maar je kan het in je eigen tempo doen.

Inclusief:

 • checklist Soepel Schrijven
 • tips voor 5 populaire tekstsoorten
 • handige werkdocumenten

Na de training heb je elk geval 2 teksten klaar én ken je de belangrijkste schrijftechnieken.

Ik wil graag eerst meer weten

Schrijfworkshop op maat (incompany)

€ 1.300 excl. btw | 1 dagdeel

Heb je een groep gemotiveerde mensen die beter willen leren schrijven? Dan maak ik een maatwerk schrijfworkshop voor je. Maximaal 10 deelnemers, zodat er voldoende aandacht is voor iedereen.

Aan de orde komen bijvoorbeeld:

 • de meest gemaakte schrijffouten en hoe je die voorkomt
 • knelpunten in een tekst herkennen en hoe je die fikst
 • oefenen met voorbeelden uit je eigen dagelijkse praktijk

Inclusief checklist Soepel Schrijven met voorbeelden uit de workshop.

Interessant? Laten we kennismaken via Zoom

Jij stelt vragen. Ik stel vragen. Zodat we weten of het klikt en of ik je goed kan helpen.

Over de schrijftraining

Grote meerwaarde

De training heeft me veel opgeleverd. Ik heb me verwonderd over de logica van schrijven en daarvan genoten. En ik ben trots op de artikelen die ik in de training heb geschreven.

Ik wilde vooral helder hebben wát ik moet schrijven. Nu weet ik hoe ik op een gestructureerde manier een goed artikel schrijf en me verdiep in de vragen die de lezer heeft.

Vooral de feedback op mijn teksten was heel waardevol en de contactmomenten met Sabine vond ik een grote meerwaarde. Ik wilde graag weten waarom ze een regel verplaatste, een woord schrapte of een andere volgorde van de zin maakte. Dat legde ze begrijpelijk uit.

Ik ben heel blij dat ik de training heb gevolgd en ik ben super tevreden met wat ik heb geleerd. Dat had ik echt nodig. En het smaakt naar meer. Ik wil nog veel meer leren.

Over de schrijfworkshop

Heel waardevol

Rapportages, adviezen, mails, voorstellen. De ondersteunende diensten van onze organisatie schrijven ongemerkt heel wat af. Wel zo fijn als een tekst dan lekker leest en de boodschap helder is.

De workshop van Sabine heeft ons daarbij goed geholpen. Met rake voorbeelden leidde ze ons langs 6 veelvoorkomende valkuilen. Gelukkig konden we erom lachen, want het was heel herkenbaar. Vervolgens gingen we oefenen: op de stoel van de lezer gaan zitten en zoeken naar andere woorden.

Sabine presenteert zeer soepeltjes: met een profi presentatie, maar ook genoeg gelegenheid om vragen te stellen. Mooi hoe zij haar kennis en ervaring zo weet over te dragen. En na afloop kregen we ook nog eens een handige checklist mee.

Een heel waardevolle ochtend, waar we nog vaak aan terug zullen denken. Een aanrader!