SchrijfBasics is een core-schrijftraining voor beginners. In 6 weken leg je het fundament van schrijven.

Voor online ondernemers die gezien willen worden

Je kunt nog zoveel te bieden hebben, zolang dat niet uit je teksten blijkt, blijft het verstopt. En niet alleen voor je klant. Ook voor jezelf.

Echt, hoor. Je pen brengt je bij de kern.

Goed schrijven kun je leren—zelfs als je denkt dat het een talent is waarmee jij niet bent geboren.

Wat is goed schrijven?

 • vanuit je klant gedacht
 • duidelijk, helder, to the point
 • aantrekkelijk, leesbaar, actief

Maken we een afspraak? Ik heb geen fancy agenda-tool.
Deze knop opent gewoon een oldschool mail aan mij.

SchrijfBasics

Reguliere prijs: € 1.500 excl. btw

Pilotprijs: € 1.250 excl. btw | Start pilotgroep: eind januari 2023

In deze 6-weekse schrijftraining leer je goed en aantrekkelijk schrijven

 • 6 deelnemers
 • lesvideo’s, oefeningen, opdrachten
 • inspanning: 3 dagen per week, 1 à 2 uur per keer
 • online groepssessies waarin je van elkaar leert
 • persoonlijke feedback op ál je huiswerk

Start pilotgroep: eind januari 2023

Hierna schrijf jij makkelijker, beter en met meer plezier. Hier heb jij de rest van je leven profijt van.

Sabine is duidelijk ervaren en deskundig in haar vak. Ik kreeg goed onderbouwde feedback op mijn teksten en kijk nu nog meer door de ogen van de klant.

Hoe beter je de techniek beheerst, hoe lekkerder het gaat.

Daarom ga jij veel schrijven en oefenen in deze training.

 • De training zit vol opdrachten. Maak daar voldoende tijd voor vrij. Dan haal je het meest uit je training.
 • Je gaat ook aan de slag met teksten die jij echt nodig hebt.
 • Je krijgt feedback op al je huiswerk en de teksten die jij binnen deze training schrijft.

Zodat je het echt leert en direct in de praktijk brengt.

Ik wilde graag mijn schrijfstijl verbeteren, zodat ik echt mijn doelgroep zou aanspreken. Zo fijn om met een expert te werken. Sabine is een heel prettig en open schrijfSTER. Door haar coachende, kritische blik heb ik daarin echt een groeislag gemaakt.

7 veelgestelde vragen over SchrijfBasics

Geef je lezers geen teksten waar zij zich doorheen moeten werken. Maar teksten waarvoor ze bij je terugkomen. Tussen jouw lezers zitten je meest waardevolle klanten. Zij kloppen vroeg of laat bij je aan omdat ze je hulp willen.

1. Wat ga ik leren?

Je leert intelligent schrijven met makkelijke woorden en zinnen. Zelfs de meest complexe gedachtekronkels krijg je daarmee helder. En we schrappen alles wat niet relevant is voor je lezer. Ja, dat doet pijn. Deal with it. Want je wilt je lezers niet afleiden of in de war brengen, maar voor je winnen.

2. Hoe verander je een matige tekst in een klantgerichte tekst?

Dit leg ik je uit in de training. En daarna oefen je het zelf. Met tekstsoorten die je ook voor je werk schrijft: webteksten, brief, mailing, leaflet, landingspagina, LinkedIn-post.

3. Wat als ik niet toe kom aan de oefeningen?

Tsja. Wil jij leren schrijven? Dan moet het doen. En oefenen. Als je er niet genoeg tijd voor kunt maken, dan kun je deze training beter op een ander moment doen.

Wil je toch echt nu? Bedenk dan dat je ook werkt aan teksten die je nodig hebt voor je werk. Dat is twee vliegen in één klap.

4. Soms ga ik op *error* als ik moet schrijven. Wat dan?

Als dat gebeurt tijdens de training, hang ik de vlag uit.

Huh?

Ja, want dat hóórt bij schrijven. En als dat tijdens de training gebeurt, kan ik je tenminste helpen.

 • uitstelgedrag
 • twijfel
 • frustratie
 • onzekerheid
 • ongeduld

In welke schrijfimpasse je ook zit of terechtkomt, ik ken ze allemaal en help je er doorheen. Zo ontdek je de grote genoegens van schrijven.

 • Het wauw dat komt na de pijn van het schrappen.
 • Het plezier van een krachtig stuk.
 • De vreugde als er staat wat je altijd al probeerde te zeggen.

5. Ik vind het spannend om mijn teksten te delen in de groep. Kan je mij overslaan?

Dat kan wel, maar wil je dat echt?

Wat jij nodig hebt is lef.

En het lijkt nu misschien eng. Maar de eerste oefeningen zijn klein, dat durf je wel. Je went er snel aan.

Bovendien: als je je teksten eerst in de veilige groep mede-cursisten deelt, is het daarna een stuk minder spannend om je teksten in het echt te delen, met je klanten, op social media, op je website.

6. Komen seo, Cialdini en microcopy ook aan bod?

Je legt met deze training de fundament van goed schrijven.

SEO-schrijven, neuromarketing- en beïnvloedingstechnieken… al die zaken hebben hun nut en zijn momenteel hot. Maar we gaan daar alleen op in voor zover ze overlappen met goed schrijven, je gezonde verstand gebruiken en klantgericht zijn. Want in veel opzichten komt het daarop op neer.

De focus in deze training ligt nadrukkelijk op jouw eigen schrijfvaardigheid. Want daar kun je altijd op terugvallen, voor welk medium of met welk doel je ook schrijft. En wat ook maar het tekstparadepaardje van de dag is.

7. Soms weet ik dat een tekst het nog niet helemaal is, maar ik weet niet waar dat aan ligt en hoe ik dat verbeter. Leer ik dat ook in de training?

Zeker! Je gaat knelpunten precies kunnen aanwijzen, beargumenteren en oplossen. Wat heerlijk trouwens, dat je het soms weet. Dat is de helft van het werk. En een vaardigheid die je nog beter leert inzetten.

Interessant? Laten we een half uurtje videobellen

Vul het formulier hieronder ↓ in.

Mail me gerust en vrijblijvend

Schrijf je nu in. De pilotgroep start vrijdag 27 januari 2023

Dat is een pilotgroep waarin je minstens zoveel leert als in de volgende groepen, maar waarin ik nog dingen verbeter en aanvul terwijl de training al loopt. In ruil voor een eenmalig scherper tarief vraag ik om je feedback op alles wat je opvalt: technisch, inhoudelijk, mij. Zodat ik het kan verbeteren.

Wil je meedoen aan deze pilotgroep of heb je er vragen over? Mail mij dan nu.

Wees er snel bij, want er zijn nog maar 5* plekken vrij.

(*update november 2022)