• Lichtgroene banner met grafische illustratie van een vrouwengezicht, brede lach en groene ogen. Naast het gezicht staat een kroontjespen. En de tekst: Met een goede pen ben je meer waard voor je klanten.

Training Klantgericht & Aantrekkelijk Schrijven

Jij bepaalt zelf het tempo, maar deze training is opgebouwd in 6 weken. Dat is kort genoeg om de vaart erin te houden en lang genoeg om van schrijven een gewoonte te maken. In deze zelfstandige, online schrijftraining leer je klantgericht en aantrekkelijk schrijven.

Wat levert de schrijftraining je op?

 • Je schrijft betere teksten in minder tijd
 • Al je teksten zijn duidelijker en to the point
 • Je bent meer waard voor je klanten

Plús: aan het eind van de training heb je 2 teksten klaar die je echt nodig hebt of al tijden wilde schrijven.

Iets voor jou?

De training is voor wie al schrijft, dat leuk vindt en daar beter in wil worden. Ideaal voor communicatie-adviseur, contentstrageten en marketeers. En iedereen die een tekstschrijver gericht wil kunnen briefen en de kwaliteit van de teksten goed wil kunnen beoordelen.

Na de training weet je hoe je aantrekkelijk, klantgericht en leesbaar schrijft en kun je je tekstuele beslissingen en aanpassingen onderbouwen.

Leer hoe je klantgericht, effectief en aantrekkelijk schrijft

In 6 weken doe je fundamentele schrijfskills op. Dit leer je:

 • een goed idee uitwerken tot een ruwe tekst
 • leesbaar en soepel schrijven
 • structuur in je tekst krijgen
 • je verplaatsen in je lezer
 • je lezer verrassen

Daar knappen al je teksten van op.

Dan schrijf je interessante post, goede webteksten, leuke artikelen, effectieve landingspagina’s, aantrekkelijke nieuwsbrieven en klantgerichte e-mails.

“Maar Sabine, voor schrijven heb je toch talent nodig?”

Wacht even. Hoe leerde jij tanden poetsen, schaatsen en je verbluffende kipsatépannetje maken? Goed schrijven kun je óók leren—zelfs als je denkt dat je alleen goed bent in je eigen vak.

Tekst: Klantgericht schrijven. Met pictogram van een kroontjespen eronder.

Schrijftraining: Klantgericht Schrijven

€ 295 excl. btw | zelfstandig & online

Dit krijg je

 • een jaar lang toegang tot alle lessen, oefeningen en opdrachten
 • checklist Soepel Schrijven
 • tips voor 5 populaire tekstsoorten

In principe duurt de training 6 weken, maar je kan het in je eigen tempo doen. Je gaat aan de slag met je eigen teksten. Een nieuwsbericht, Linkedin-post, e-mailing, webtekst, kennisblog?

Na de training heb je elk geval 2 teksten klaar én ken je de belangrijkste schrijftechnieken.

Grote meerwaarde

De training heeft me veel opgeleverd. Ik heb me verwonderd over de logica van schrijven en daarvan genoten. En ik ben trots op de artikelen die ik in de training heb geschreven.

Ik wilde vooral helder hebben wát ik moet schrijven. Nu weet ik hoe ik op een gestructureerde manier een goed artikel schrijf en me verdiep in de vragen die de lezer heeft.

Vooral de feedback op mijn teksten was heel waardevol en de contactmomenten met Sabine vond ik een grote meerwaarde. Ik wilde graag weten waarom ze een regel verplaatste, een woord schrapte of een andere volgorde van de zin maakte. Dat legde ze begrijpelijk uit.

Ik ben heel blij dat ik de training heb gevolgd en ik ben super tevreden met wat ik heb geleerd. Dat had ik echt nodig. En het smaakt naar meer. Ik wil nog veel meer leren.

Hoe haal je het meest uit je training?

Maak voldoende tijd vrij voor je huiswerk, dan haal je het meest uit je training. Richtlijn: ongeveer 4 uur per week.

Hoe beter je de schrijftechnieken beheerst, hoe lekkerder het gaat en hoe leuker je het vindt om te schrijven. Je brengt direct in de praktijk wat je leert.

Kleine impressie van de training

Een paar screenshots en losse afbeeldingen uit de training

5 veelgestelde vragen

1. Wat ga ik leren?

Je leert intelligent schrijven met makkelijke woorden en zinnen. Zelfs de meest complexe onderwerpen krijg je daarmee helder. En je leert schrappen wat niet relevant is voor je lezer. Ja, dat doet pijn. Maar dat duurt maar even. En daarna volgt voldoening. Je leert hoe je lezers voor je wint.

2. Wat als ik niet toe kom aan de oefeningen?

Als je de training al hebt gekocht en onverhoopt niet genoeg tijd kunt vrijmaken, dan kun je de training op een ander moment doen. Je hebt een jaar lang toegang tot al het materiaal.

3. Soms ga ik op *error* als ik moet schrijven. Wat dan?

Het overkomt iedereen die schrijft wel eensL

 • uitstelgedrag
 • twijfel
 • frustratie
 • onzekerheid
 • ongeduld

Maak je geen zorgen, neem een dagje of wat pauze. En andere heb je misschien iets aan het Writer’s Block Consult. Dan help ik je er doorheen, zodat jij de grote genoegens van schrijven ontdekt:

 • het wauw dat komt na de pijn van het schrappen
 • het plezier van een krachtig stuk
 • de vreugde als er staat wat je altijd al probeerde te zeggen

4. Komen seo, Cialdini en microcopy ook aan bod?

Je legt met deze training het fundament van goed schrijven.

SEO-schrijven, neuromarketing- en beïnvloedingstechnieken, de training gaat erop in voor zover die overlappen met goed schrijven, gezond verstand en klantgerichtheid. Want in veel opzichten komt het daarop neer.

Maar de focus in deze training ligt nadrukkelijk op jouw eigen schrijfvaardigheid. Want daar kun je altijd op terugvallen, voor welk medium of met welk doel je ook schrijft.

5. Soms weet ik dat een tekst beter kan, maar niet hoe. Leer ik dat ook in de training?

Zeker! Je gaat knelpunten herkennen en oplossen. Opmerkzaam zijn is de helft van het werk. En een vaardigheid die je nog beter leert inzetten.