Over schrijfworkshop en schrijfcoaching

Een heel waardevolle ochtend

Rapportages, adviezen, mails, voorstellen. De ondersteunende diensten van onze organisatie schrijven ongemerkt heel wat af. Wel zo fijn als een tekst dan lekker leest en de boodschap helder is.

De workshop van Sabine heeft ons daarbij goed geholpen. Met rake voorbeelden leidde ze ons langs 6 veelvoorkomende valkuilen. Gelukkig konden we erom lachen, want het was heel herkenbaar. Vervolgens gingen we oefenen: op de stoel van de lezer gaan zitten en zoeken naar andere woorden.

Sabine presenteert zeer soepeltjes: met een profi presentatie, maar ook genoeg gelegenheid om vragen te stellen. Mooi hoe zij haar kennis en ervaring zo weet over te dragen. En na afloop kregen we ook nog eens een handige checklist mee.

Een heel waardevolle ochtend, waar we nog vaak aan terug zullen denken. Een aanrader!

Kloppend verhaal

Erg leuk om mijn werkverhaal te schrijven na een sessie met Sabine. Zij stelt goede vragen. Ik heb er veel aan. Ik heb nu een kloppende beschrijving van mijn expertise & aanpak. Dit helpt mij ook om beslissingen te nemen op werkgebied.

Dit had ik echt nodig

De training heeft me veel opgeleverd. Ik heb me verwonderd over de logica van schrijven en daarvan genoten. En ik ben trots op de artikelen die ik in de training heb geschreven.

Ik wilde vooral helder hebben wát ik moet schrijven. Nu weet ik hoe ik op een gestructureerde manier een goed artikel schrijf en me verdiep in de vragen die de lezer heeft.

Vooral de feedback op mijn teksten was heel waardevol en de contactmomenten met Sabine vond ik een grote meerwaarde. Ik wilde graag weten waarom ze een regel verplaatste, een woord schrapte of een andere volgorde van de zin maakte. Dat legde ze begrijpelijk uit.

Ik ben heel blij dat ik de training heb gevolgd en ik ben super tevreden met wat ik heb geleerd. Dat had ik echt nodig. En het smaakt naar meer. Ik wil nog veel meer leren.

Die brief was enorm succesvol

Onze mailing nam in kracht af, er kwam minder respons op. Ik wist dat de brief te algemeen was en te weinig urgent. Dat wilde ik verbeteren. Maar hoe pak je dat aan?

Sabine heeft me echt geholpen om een duidelijke doelgerichte brief te schrijven. Ze daagde me uit om veel meer in te zoomen op de urgentie en op het probleem dat de donateur oplost met een gift. En om de geefvraag zo duidelijk en concreet mogelijk te maken.

Die brief was enorm succesvol. Het was de beste mailing dat jaar.

Kern vinden

Ik kreeg goed onderbouwde feedback op mijn teksten en kijk nu nog meer door de ogen van de klant. Sabine is duidelijk ervaren en deskundig in haar vak. Eerst worstelde ik om structuur en kern te vinden in mijn teksten. Door de schrijfcoaching heb ik mijn plezier in het schrijven terug. Ik zit weer lekker in het zadel.

Pragmatisch en duidelijke schrijfcoach

Onze adviseurs schrijven non-stop adviesrapporten, mailings en voorstellen. Schrijven is voor hen een van de belangrijkste vaardigheden om te beheersen. We zijn daarom regelmatig op zoek naar de gewenste ondersteuning voor onze adviseurs. Zo kwamen we bij Sabine terecht, zowel schrijfcoach als schrijftrainer.

Sabine heeft een aantal collega’s gecoacht nadat zij een aantal stukken van hen had gelezen. Haar pragmatische en duidelijke coaching sprak alle adviseurs direct aan. Daarom zijn we ook begonnen met het inplannen van de workshops met Sabine.

Value for money

Sabine heeft zoveel plezier in taal en schrijven. Ze overschreeuwt zichzelf nergens, maar neemt je echt mee in een gedegen opbouw. Deze training is er niet op uit om je een volgende training te laten kopen, maar brengt wat ze belooft. Je krijgt écht value for money.

Stromen

Sabine is mijn coach geweest toen ik aan de slag ging met het schrijven van mijn webteksten. Aanrader om met haar samen te werken! Ze heeft een mooi online programma gemaakt. Wat een onwijs goede online schrijfcursus. De woorden stroomden uit mijn pen en ik had in de eerste week al vier teksten staan.