Iedereen zou lanterfanten moeten opnemen in zijn werkdag

,

Neem ik op (werk)dagen niet genoeg lummeltijd, dan functioneer ik niet goed. Dan krijg ik last van mentale, cognitieve en creatieve obstipatie. Loop ik te knokken op teksten, krijg ik mijn blog niet rond. Ook persoonlijke verzorging, nachtrust, agenda en huishouden leveren er stevig op in. 

Vermoeidheid en gemakzucht dienen zich aan. Dat zijn geen vrienden van me, maar ik doe toch wat ze willen.

De gevolgen reiken ver.

Natuur, milieu, mens, dier en klimaat leiden eronder. Ik word onaardig en kortaf. Ik neem steeds vaker een onverantwoord tussendoortje. Ik scheid geen afval meer. Douche extra lang want ‘dat heb ik wel verdiend’. Verontrustend.

En ik heb sterk de indruk dat een groeiend deel van (werkend) Nederland lijdt aan een gebrek aan lanterfanten. Het stapel- en rimpelingseffect is enorm.

Relaxeren is nodig

Elke dag moet ik af en toe kunnen lummelen. Mijn fantasie de vrije loop laten, een stukkie lopen, een mini dutje, doelloos voor me uit staren.

Geen hele uren natuurlijk, gewoon hier en daar eventjes.

Lanterfanten moet niet alleen voorbehouden zijn aan vakantie en vrije dagen. Gedurende de werkdag even tot stilstand komen is heilzaam.

Al is het maar een minuutje.

Weet je wel hoe lang dat is? Dat is net zo lang als je bord havermout opwarmen, terwijl je ondertussen een espresso zet en je appjes check.

Let’s ROLL

Ik overweeg om een post op te nemen in mijn urenverantwoording voor Relaxeren, Ontfocussen, Lummelen, Lanterfanten: ROLL.

Wat mij betreft wordt dit nationaal erkend als belangrijk voor de gezondheid, beter voor het milieu en nuttig voor de creativiteit. Dat mag een plekje krijgen naast de productie- en verkoopcijfers.

Wedden dat dan niet alleen wijzelf, maar ook die cijfers, het nationaal geluk en de wereld erop vooruitgaan?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *