Dé nieuwe (zakelijke) groet, nu gratis verkrijgbaar voor iedereen

,

Ondanks de overduidelijke nadelen is de elleboog-groet aan een opmars bezig. Met een beetje pech blijven jolige mensen het ook na corona doen.

Ik vrees voor een maatschappij waarin we onze knokige ellebogen wel tegen elkaar móeten bonken om niet onbeleefd te zijn. Samen moeten en kunnen we dit voorkomen. Daarom nu bij mij gratis verkrijgbaar voor iedereen: de vriendelijke hoofdknik. 

Het wordt dé nieuwe (zakelijke) groet en heeft zeker 7 voordelen ten opzichte van de groet met elleboog. Wacht dus niet langer: neem ‘m nu ook en deel met iedereen om je heen. Voor het te laat is en dat gebonk met die ellebogen de norm wordt.

7 nadelen van de ellebooggroet. En waarom we er per direct mee moeten stoppen.

Er kleven tal van nadelen aan de ellebooggroet:

 1. Sociaal zeer onhandig, vooral voor mensen met een matige oog-handelleboog coördinatie. Wordt het een lacherige bedoening, dan besproei je de ander misschien wel met virusdeeltjes.
 2. Het heeft vaak meer weg van giebelig en vluchtig onderarmpje vrijen dan van zakelijk of professioneel groeten. En dat is met de meeste mensen toch een beetje smerig.
 3. Hij gaat gepaard met ongemakkelijk oogcontact, alleen bedoeld om toestemming te vragen voor die elleboogbonk. De variant met voeten aantikken is zo mogelijk nog suffer, want dan richt de blik zich omlaag.
 4. Als we de weg in slaan van de aantik-groet, gaat het de verkeerde kant op in de wereld. Geen menselijk contact, maar mechanisch contact. Om elkaar weer echt aan te raken bij het groeten, moeten we gewoon nog even geduld hebben en ons aanpassen aan de omstandigheden.
 5. Hij leent zich niet voor informele groet-gelegenheden.
 6. De meeste mensen hebben op de elleboog weinig tot geen vriendelijk vetlaagje.
 7. Die ellebooggroet is veel te snel geintroduceerd (omdat de WHO ‘m al op de plank had liggen) nota bene vlak nadat we de richtlijn ‘hoesten doen wij in de elleboog’ voor het eerst te horen kregen. Hij vindt plaats binnen de 1,5 meter. Ik vind ‘m niet logisch en al helemaal niet verantwoord als groet tijdens corona.

7 voordelen van de vriendelijke hoofdknik.
En hoe jij daarmee bijdraagt aan een leukere wereld.

De vriendelijke hoofdknik heeft alleen maar voordelen:

 1. Het wordt nooit onhandig en je hoeft niet te mikken. Desgewenst kun je jezelf na de knik voorstellen of vragen hoe het met iemand gaat.
 2. Je kunt ‘m waarschijnlijk van nature. Denk maar eens aan wat je hoofd en mondhoeken doen, wanneer je op je dagelijkse ommetje iemand passeert en even groet.
 3. Behalve bij zakelijk groeten is de vriendelijke hoofdknik ook uitermate geschikt voor allerlei groet-situaties, want je kunt ‘m combineren met opgestoken hand, zwaai, blik van medeleven, knipoog, hoi of glimlach.
 4. Ontzettend fijn om te krijgen en te geven. De mate van hartelijkheid die je bij de uitvoering voelt, straalt je uit en dat werkt door in het gemoed van de mensen om ons heen. Een prachtig rimpelingseffect.
 5. Vrijwel iedereen zal ‘m waarderen of in elk geval accepteren. Hij is neutraler dan de hand op het hart of de handpalmen tegen elkaar gevouwen (al dan niet met buiging), waardoor je minder spiritueel aangelegde mensen niet onbedoeld tegen het hoofd stoot.
 6. Coronaproof én tijdloos.
 7. Als je onverhoopt niet terug gegroet wordt, kun je altijd nog doen alsof je last hebt van je nek.

Niet mikken, maar knikken dus.

Met de vriendelijke hoofdknik maak je hét verschil en draag je bij aan een leukere wereld.

Ontvang ‘m nu met open armen en gebruik de vriendelijke hoofdknik meteen zelf, zo vaak je maar wilt.

Deel ‘m voortaan onbeperkt uit. En op = op, gaat niet op!

Er is genoeg voor iedereen. Zo zorgen we samen dat meer en meer mensen elkaar op deze manier warm en oprecht gaan groeten.

>>Haal nu hier je vriendelijke hoofdknik op<<

Per direct voor jou.

Je hoeft er niets voor in te vullen, er zijn geen voorwaarden aan verbonden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *